Thursday, July 1, 2010

bila mata tak boleh nak tutup

sumpah skrg mata aku segar bugar mcm nmpk ada cewek pakai rok singkat atas lutut depan mata. bile nak ngantuk aku pun tatau. sudah baca modul kardiovaskular yg bosan tu. tak ngantuk-ngantuk jgk. layan nasyid sedih, tak ngantuk jgk.

tenung-tenung gambar kereta audi r8.. teringat plak tadi kat mesjid,kebengangan aku kat mesjid tadi..( seriyes takde kene mengena).. nak mula cerita nya..... aku solat kat sebelah pakcik ni. time mgrb, sebelah dia. time isya, sebelah dia jgk.

secara luaran, aku bau busuk. aku tgk kuku, panjang, hitam.. aku tgk kain pelekat dia, kotor. aku tgk kulit dia, berpeluh.

sumpah aku tak khusyuk solat tadi.

wahai umat beragama Islam warga Indonesia khususnya.. kalau nak pergi solat kat mesjid tu... kasi bersih la sket lu punya badan tu.. jgn la mcm baru lepas angkat tong ikan laut pastu ko gi masuk mesjid.. jijik dow..

terasa bengang je. kuku tu potong la sket... bagi aku apa pun alasan.. lagi-lagi gadis skrg yg kunun-kunun adalah fesyen time dtg bulan... " tkpe aku cuci kuku aku.. tkpe.. aku makan guna sudu garpu.. tkpe aku cantikkan kuku aku setiap hari... " semua itu bullshit je... damn you siapa-siapa yg kuku panjang.. sumpah aku tak suka.. bygkan jela brapa byk kuman ada kat bwh kuku tu... urgh..dah tahu nak period tu ptg la awal-awal..

rambut tu.. sila la syampu skali skala.. kalau dah kering, nmpk kusam, serabai, tlg la potong rambut tu kasi kemas sket..

kalau dah tak reti sgt jaga kebersihan.. baik duduk solat kat rumah sorang-sorang.. jgn la buat ibadah org lain terganggu.

lagi satu.. dah tahu solat berjemaah.. sila-silalah rapatkan saf tu.... sakitnya mata tgk saf tu berlubang.. nak kata baru blaja solat, umur dah taraf bapak org. haih la manusia.. sila la sensitif sket. sket je. tak byk.

come on la.. bkn nak kata suro nampak hensem.. nmpk kemas , bersih pn dah ckp.. manusia mana suka kotor?? sila la sensitif dgn diri sendiri atleast... derrrr!

2 comments:

PurplePolaris said...

salam.i memg support sgt2 benda bersih cmni.mmg takleh compromise bab hygiene neh.kena plak ada yg kentut buat muka tenuk.nak kata takot tersinggung, so dlm blog pon boley.hehe=)selamat berkenalan!

munzir said...

yup2.. so geli la benda2 kotor ni.. just wondering how people can live with kotor even at their body.... :)