Thursday, December 16, 2010

LONG DISTANCE RELATIONSHIP.

1. actly aku ada exm besok. tapi semaknya kat hati utk bgtau apa yg tersirat ni, ape salah nya aku spend sket masa utk blogging kasi tenang jiwa sendiri, lagipun, penat lah belajar ! :D

2. nak sebut psl relationship, terus terang aku katakan, aku ni jenis nya suka buat baik pada org, UNLESS org tu buat cibai dgn aku, mmg aku benci dia. contoh nye, Z**M bdk batch aku. (mcm tkde gune je aku censored nama dia, semua org tahu siapa ) setahu aku, tkde sape lagi yg pnh ckp kat aku, dorg suka kawan dia.perangai dia mmg aku akui, mmg cibai.kalau main dota tu mmg org nyampah gile. keje nak KS je. dah tu kalau nak bunuh hero, reti plak blink ajak mmbr, suro mmbr masuk du. bile enemy hero dah low HP, dia KS. cantik kan perangai. pastu kasi reason auto ulty lah, tak sengaja lah, dia pun tolong attack la. seriyes MCM SIAL. korg tgk muka dia pn , naik meluat gak..jumpa org lain kat luar tkde pn nk tegur, dok buat muka kerek dia. lagi satu, dia pnh kutuk aku kat blog dia, so aku pn panas la org kutuk2 aku kan.dah tu, mengata2 pasal aku plak kat senior. ape kehal tu.. aku tak suro pn. dia mmg suka bising2 kat dunia maya ni, fesbuk ke, blog ke, bising la dia. kat dunia nyata, senyap + kerek plak dgn org. mmg tkleh blah perangai. tapi yg aku hairan , tkkn dia tak perasan org tak suke dgn perangai dia? takde pikir ke nak berubah sket perangai tu? kamon la. kalau ko bodoh, mybe sbb ko malas belajar. tapi kalau ko perangai pelik, itu irrasional. and irrasional ni mcm satu penyakit je. jht balas la jahat, lagi satu aku senang je tinggal2 org jahat ni. bagi aku, takde manfaat bagi aku utk berkawan dgn mereka. so senang cite, tkyh layan, buat tatau. tenang jiwa. :)

3. skrg, bagi org yg TINGGAL berhampiran aku, contoh nya dlu masa kat sdar, kat acms, and skrg aku ada kat UKRIDA, jakarta. aku mmg rapat dgn kebanyakan org pada tempat aku tinggal. so skrg aku rapat dgn budak2 UKRIDA.aku suka buat baik dgn org,suka senyum, bagi aku, tkde rugi buat baik pada semua org. kenapa nak sombong kan? kita di perantauan, so for the sake of malaysian, tak salah kt cuba berbaik dgn org.aku ssh nak ingt nama org, kalau aku lupa nama korg, bkn aku sombong ye, tapi tu kelemahan aku. sorry kawan :P

4. skrg, aku dah ada hidup aku kat sini. aku akui, aku ni jenis org yg susah utk stay, keep in touch dgn org yg dah jauh dari tmpat aku tggl. walaupun zaman skrg ada facebook, bagi aku tak sama dgn kita TINGGAL dan HIDUP sama2 di TEMPAT yg sama. sumpah lain. di TEMPAT YG SAMA, kt dpt buat mcm2, kt dpt share mcm2, kt dpt tahu mcm2, kt dpt lepak selalu, jumpa selalu, belajar same2, kuar same2 dgn kawan2 kita.. lain skali dgn keadaan rakan2 yg tinggal jauh dgn aku...

5. sebagai contoh, bestfren aku kat SDAR dlu, ahmad faris. dia la kawan time aku sedih, time aku happy, kawan ajak fly, kawan kongsi problem, kawan tidur same2, kawan kene rotan same2, yang paling aku ingt, aku la hantar dia ke hospital masa dia kene patuk ular. masa tu , hanya Tuhan yang tahu risau nya aku kat kawan aku tu.. nak nangis, tapi segan sbb laki. :)
tq faris sbb dari kita blajar same2 kat sdar dlu, aku jumpa ko masa ko kat aras 3, kita kuar outing same dgn family ko masa bday ko, smpai la masa ko hntr aku kat airport time aku nak fly jakarta, lambai tangan kat aku smpai ko dah tak nampak aku, aku syg ko faris. nak nangis skrg boleh tak? hehe

6. skrg, faris dah stadi kat poland, aku stadi kat indonesia. masing2 aku dan dia amek medic. believe or not, sebulan skali pun kitorg tak contct.. mmg salah aku. aku dah cuba baik aku, kdg2 aku ym, skype, fb, tapi bagi aku, semua tu tak sama rasanya dgn hidup same2 dlu. good old days..

7. usahkan faris, family aku sndri dah lain.. kakak aku, sgt bz dgn kerja dia. kakak, we work for living, why are u dying for work? sometimes i text u, i really hope that u reply. sikit pn tkpe. please spend some time with me. u dont have idea how much i miss my family there at malaysia.

8. friends, and whoever u are to me, kalau aku dah berubah sepanjang aku ada kat indonesia ni, aku jarang contact, maafkan aku. mmg aku salahkan distance. sbb distance, KITA jadi lain. but , i have my life here, that i have to LIVE..aku ada kawan sekitar aku yg perlu aku jaga hubungan. if u hate me for being ME AT DISTANCE, im sorry with the bottom of my heart. please, mcm mane pun aku ttp syg org yg aku syg.. aku tak berubah.. sekrg aku masih cuba sebaik aku utk luang masa kacau2 org kat fesbuk tu, walau jauh mana pun kita. tggu lah satu hari nti, aku dah balik for good, aku harap same2 keadaan jadi mcm dlu. aku sgt harap.

9. aku tetap hargai relatioship kita sampai bile2, smpai aku yg mati dlu.. and aku mengharap. HOPING. where ever you are, all the best in your life.

8 comments:

peminatsetialu said...

wahhh!penuh sgt emosi disitu ya.HEH

peminat juga laa said...

kau ni jenis emosi juga rupanya

AMI.FAHMI said...

ada sebab tuhan pisahkan kau dengan orang sekeliling kau buat sementara waktu ni bro :)

jidin said...

woooot2. sebak hatiii

Anonymous said...

jidin toksah sebak lebiihh baiii

komang said...

perhghh taman beb...sabar bro

nnti abih blaja jupo la nge sume

hok mg rindu tu....

+aNa baNana+ said...

Cibai is like cabai. haha!

Ikmal Fayadh said...

I LOVE YOU. ;)