Monday, December 20, 2010

Masalah lain.

1.Semalam, Uruguay bru je menang bola di stadium Bung Karno melawan Filipina. Maka bersorak lah fans bola ttg kemenangan tersebut di twitter. Katanya mau ganyang malaysia lepas ni di game final Suzuki cup, dan segala macam lagi post twitter yang mengguris perasaan aku dan kawan-kawan aku sebagai rakyat Malaysia.

2.Lebih-lebih lagi post twitter tu sendiri dipost oleh rakan-rakan indonesia yang sama-sama belajar di Fakultas Kedokteran aku.

3.Bagi aku, melainkan korg tak berkawan, sangat-sangat irrasional bagi korang utk post benda2 yg terang-terang dan public plak tu, yg akan menyebabkan kawan korg sakit hati.

4.Kenapa post mcm tu? korg bermusuh ke dengan kawan2 korg tu? kat kampus sama-sama belajar, tapi bila bout bola, nak kaitkan dengan hal antara dua negara selain bersangkutan bola. Kesian kat kawan aku sorg ni, berkawan baik dgn budak local, tapi bile bukak twitter, terpaksa bersabar byk bile baca post-post budak indonesia ni yang kawan2 mereka sendiri. Oh, what a small and narrow mind they have.

5.Masa aku di orientasi tahun lepas, ada juga budak kelompok aku yg terang- terang balut buku dia dengan karikatur dari newspaper yg mengutuk Malaysia mencuri budaya tarian pendet dorg. Dan masa perlawananan Indonesia, sedang Negaraku dinyanyikan di stadium Bung Karno, rakyat Indonesia tak habis2 mengutuk maling masa tu. Tapi yg sebenarnya, lagu Negaraku mmg lagu Malaysia. tak percaya? tgk aja video klip Youtube ni. Melopong plak rakyat Indonesia nti. Negaraku milik Malaysia

6.Honestly ada satu geng kat Ukrida ni yg bajet sket. Sbb tu aku cm tak layan je dorg. Dorg menegur, tapi at certain time, dorg akan kutuk kita. Wad de ef.. Its nothing such as "lucky " to have them as friend. Tapi tkpelah. Buat jahat tak seharusnya balas jahat. kita senyap ajelah kan. tak perlu cari pasal. Just, BUAT TAK TAHU.


3 comments:

::debby:: said...
This comment has been removed by the author.
::debby:: said...

just buat tak tahu.

susah tu.

komang said...

har har har....ade gak speses tus