Monday, December 14, 2009

mode je taklim.. tak pergi pun..

1. bismillahirrahmanirahim.....

2. tadi masa ym dengan atiqah nordin... dia ajak pergi surau.. ada taklim.. dah mmg kerja dia ajak org pi taklim sbb dia ajk agama.. huhu.

3. aku pikir dalam hati.. " oh best gak ni. lama gak tak pergi taklim.. mak tahu ni mesti ngamuk"

4. ok la aku pun pasang niat nak pergi taklim.. aku tanya kat atiqah nordin, pukul brapa, di mana, segala bagai informasi.. ( semangat ni nak pergi taklim!)

5. taklim di masjid nurul hikmah..8malam.. taklim pak romi. set.. mmg aku nak pergi..

6. tiba di rumah setelah aku pulang makan bersama mawi dan dabel.. sedang aku nak tukar baju.... tiba-tiba rasa malas yang amat melanda diri..

7. akibat nya.... aku tak pegi jugak taklim tu..

8. setelah setengah jam... timbul rasa menyesal..

9. konsert dewa kat hard rock cafe boleh pergi.. taklim dekat rumah takboleh pergi..

10. konsert bayar mahal-mahal boleh pergi.. taklim free takmo pergi..

11. konsert hal dunia boleh pergi.. taklim hal akhirat takmo pergi...

12. haih... menyesal....

13. teringat kata-kata sepupu aku.... "every man will die.. but not every man lived..."

14. honestly lately aku ni aku selalu rasa mcm maut tu dekat je...tengak je org happy, ingt mati.. tgk org sedey.. aku ingat mati jugak..

15. macam mana pun life kat dunia ni, semua orang pasti mati...

16. bekalan amal yang nak bawak ke akhirat tu, banyak mana, dan sejak dari bila nak simpan...itu hak masing-masing... Allah sedang bagi peluang kita semua hidup di dunia.. janganlah disia-siakan.. nasihat untuk aku sendiri jugak ni.. menyesal agak tak bersudah la jgk.. untung siapa pergi taklim tadi..

17. jikalau umur panjang.. moga ibadat aku makin bertambah.. Amin~

4 comments:

FatinZol said...

abis la ko,tak p taklim..pak romi nak cari sape yang ponteng taklim dia..dia nk kasi rotan barang sedas dua...

ameer said...

pergh,
baik la syg i nie..
hahaha
tu la ko..
sape tk suh g tklim..
aku dh ajak dh.

debby said...

suda la ameer, mcm ko pegi!
;)

kepalmawie said...

aku dah ckap pergi
aku dah siap tukar seluar pendek da
lu pulak ajak port atas katil rumah retno
bukan lu xtaw katil dia macam sial punyer godaaan nak bgn